Ice Tea inkopen voor horecazaak?

Ice Tea is een populaire frisdrank die vooral veel wordt gedronken op het terras of in de tuin met warm weer. Ice Tea inkopen voor horecazaak is dus een goed idee. Lipton Ice Tea is één van de bekendste. Het is niet alleen ijsthee, maar er zijn ook theezakjes verkrijgbaar. Thee en Lipton staan al vele jaren met elkaar in contact. De verbinding begon door wijlen Sir Thomas Lipton. Het was 1890. Hij was degene die ervoor zorgde dat thee toegankelijk werd voor een brede bevolking. Naast Lipton is er ook een tijdje een ander merk Ice Tea genaamd Fuze Tea. 

Als u kiest voor Ice Tea inkopen voor de horecazaak dan is het wel goed om te weten welk merk het beste bij u past. In deze blog geven we u en aantal tips en informatie over deze beide merken, zodat de Ice Tea inkopen voor de horecazaak een fluitje van een cent wordt.

De geschiedenis achter Lipton thee

Lipton thee is afkomstig van door iemand geselecteerde theebladeren. De theebladeren zijn afkomstig van een theeplantage die verspreid is over de hele wereld. Bijvoorbeeld in Kericho, Kenia, waar duizenden werknemers werken op Lipton’s theeplantages.

In 2015 was het merendeel van de wereldwijd verkochte theezakjes afkomstig van Rainforest Alliance-gecertificeerde theeplantages. Bovendien zijn vanaf elk van de Lipton Ice Tea producten in Nederland gecertificeerd door de Rainforest Alliance. Dus als mensen besluiten Lipton Ice Tea, Ice Tea Green of een Lipton theezakje te kopen, dragen ze hun steentje bij om mensen en de planeet te helpen.

Ice tea

Ice tea

Maak kennis met Fuze Tea

Fuze Tea is een vrij nieuwe frisdrank. Fuze Tea wordt omschreven als een exclusieve mix van thee, vruchtensap, en kruiden. Er zijn vele variëteiten van Fuze Tea verkrijgbaar elk met hun eigen unieke smaak en bijgevolg smaak. Op 1 januari 2018 lanceerde Coca-Cola het ice tea merk Fuze Tea. Het werd omschreven als de grootste merklancering van Coca-Cola in de afgelopen 10 jaar. Zes smaken werden geïntroduceerd op de Nederlandse markt. De vraag naar caloriearme drankjes met verrassende smaken en de natuurlijke ingrediënten neemt toe. Coca-Cola heeft dit ook ingezien en bracht Fuze Tea op de wereld. Fuze Tea is een totaal andere drank dan bijvoorbeeld Coca-Cola frisdrank.

Het belangrijkste verschil is Fuze Tea en Lipton Ice Tea

De belangrijkste vraag voor het kiezen van de juiste Ice Tea voor uw horecazaak is wordt het Lipton Ice tea of Fuze Tea? We hebben hieronder de belangrijkste verschillend onder elkaar gezet. 

De volgende resultaten zijn gebaseerd op 100 milliliter water:

  • De Fuze Tea sparkling is een sprankelende drank die 18 kcal bevat. De Lipton Ice Tea sparkling 20 calorieën.
  • De in Fuze Tea sparkling aanwezige koolhydraten bedragen 4,3 gram, waarvan 4,2 gram suikers zijn.
  • Lipton Ice Tea sparkling heeft 4,7 gram koolhydraten, waarvan 4,5 gram suikers.

Wanneer we de twee belangrijkste punten van frisdranken bekijken, zult u zien dat ze niet significant van elkaar verschillen Fuze Tea is echter iets gezonder. Fuze Tea is echter iets gezonder wat betreft de verhoudingen.

Eindconclusie in Lipton Ice Tea of Fuze Tea

Als we Lipton vergelijken met Fuze Tea, zijn de verschillen tussen de twee merken niet al te groot. Fuze Tea is het populairdere merk. Fuze Tea lijkt iets gezonder te zijn in termen van calorieën en koolhydraten, maar het verschil met Lipton Ice Tea is klein. Bovendien bieden beide merken verschillende van dezelfde smaken in hun selectie. Het is dus vooral uw persoonlijke voorkeur welke u het lekkerst vindt.

 

3 redenen om als ondernemer je inkopen bij een groothandel te doen

Als ondernemer heb je vaak al genoeg hooi op je vork. Als je je dan ook nog zorgen moet maken over de boodschappen voor op kantoor, dan blijf je helemaal bezig. Daarom geef ik je hier 1 gouden tip: koop in bij een groothandel! Waarom? Dat vertel ik je in dit artikel. Ik hou het kort, zodat jij snel weer verder kunt met waar je als ondernemer echt mee bezig wilt zijn. 

Kosten besparen

Allereerst, werkt het kostenbesparend om in te kopen bij een groothandel. Niet alleen omdat je alles in grote volume kunt inkopen, maar ook omdat je als ondernemer de BTW van je aankopen kunt terugvragen. Hierdoor doe je dus voordeliger je boodschappen en als ondernemer kun je het bespaarde geld goed gebruiken. Let natuurlijk wel op dat je de BTW uiteindelijk ook daadwerkelijk terugvraagt. Wanneer je dit vergeet, heb je alsnog niks aan je voordeel. 

Meer keuze dan in de supermarkt

Daarnaast heb je in de groothandel vaak andere, zo niet meer, keuze dan in de supermarkt. Hierdoor kun je er misschien net dat ene drinken kopen wat je in de supermarkt niet hebt of kun je er grotere hoeveelheden kopen van een bepaald product. Denk maar eens aan een grote tank saus (Mayonaise, curry, ketchup etc.). Hier kun je meteen een stuk langer meedoen dan met een kleine tube. 

Minder vaak naar de winkel

Doordat je bij een groothandel groots kunt inkopen, hoef je niet telkens alle schappen van de supermarkt leeg te kopen. Je kunt in één keer een stuk meer van je benodigde spullen kopen. Doe je dit online, dan kun je dit vaak ook nog eens laten bezorgen. Hierdoor hoef jij het kantoor niet eens uit. Mocht je het toch willen/moeten ophalen, dan kun je je bestelling bij sommige groothandels, zoals Groothandel Albatros, voor je klaar laten zetten. Dit scheelt jou de tijd dat je in de winkel op zoek bent naar alle producten. 

Groothandel

Boodschappen doen bij een groothandel.

Extra tip: vraag een medewerker de boodschappen te doen

Ik sluit af met een extra tip voor jou als ondernemer. Jij hebt het waarschijnlijk vaak te druk om je met de boodschappen bezig te houden. Vraag daarom een medewerker om zich over de boodschappen te bekommeren. Er is vast en zeker iemand in je onderneming die het niet erg vindt om af en toe te kijken wat er nodig is en de boodschappen te kopen of bestellen. 

Een borrelplank maken in 4 stappen: zo doe je dat

Bij het weekend hoort natuurlijk een goede borrelplank met heerlijk eten en drinken. Maar hoe weet je welke hapjes niet mogen ontbreken? En hoe weet je zeker dat je iedereen tevreden stelt? Na het lezen van dit artikel weet je zeker dat jouw borrelplank bij iedereen in de smaak valt. 

Vraag je af wie er komen

Een groot voordeel die je al hebt tijdens het maken van een borrelplank, is dat je er voor ieder wat wils op kan leggen. Houdt je oma totaal niet van kaas of is je oom vegetarisch? Iedereen kan gewoon komen borrelen. Het is hierbij wel handig om vooraf te weten of er bepaalde allergieën of dieetwensen zijn, zodat je hier bij het samenstellen van de borrelplank rekening mee kunt houden. Als jij bijna de hele borrelplank vult met vis hapjes terwijl de meerderheid van de gasten niet eens van vis houdt, is dit natuurlijk zonde. Ook weet je hoeveel je van alles moet halen als je een indicatie hebt van hoeveel mensen er zullen zijn.

Kies de juiste borrelplank

Voor we jou de lekkerste borrelhapjes voorschotelen, gaan we nog even terug naar de basis, namelijk de plank! Met een grote, houten plank weet je zeker dat de tafel er gezellig uitziet. Wat je wel moet onthouden is dat de plank vies kan worden, en soms lastig schoon te houden is. Je hoeft dus niet altijd een dure plank aan te schaffen. Als je meerdere gasten gaat ontvangen, kun je er ook voor kiezen om meerdere planken te gebruiken. Zo hoeft niet iedereen op te staan om te kijken wat er nog over is of elkaar te vragen om een hapje. Controleer ook altijd of je voldoende schaaltjes in huis hebt om kleine gerechtjes in te serveren of sausjes en smeersels. Die zijn natuurlijk onmisbaar! 

Bepaal welke hapjes je serveert

Nu komt het leukste onderdeel: bepalen welke hapjes je gaat serveren! Probeer hierin een goede verdeling te maken van vlees, vis en vegan. Of je maakt in de eerste ronde gebruik van koude hapjes, en in de tweede ronde juist warme gerechten. Bij koude borrelhapjes zou je kunnen denken aan stokbrood, vleeswaren, olijven, fruit, wraps en natuurlijk kaas. Wist je dat je nu ook kaas online bestellen kan? Dit is vooral handig als je niet de tijd hebt om alle speciaalzaken af te gaan. Bij warme gerechten serveer je bijvoorbeeld vaak bitterballen, loempia’s, nacho’s, gehaktballetjes, kippenvleugels of gegrilde groenten. 

Kaas

Een heerlijke kaasplank voor in het weekend.

Geef alles de juiste plek

Als je alle borrelhapjes hebt gemaakt is het tijd om alles een leuk plekje te geven op de plank. Zet de gerechten in schaaltjes in het midden en leg alle losse borrelhapjes eromheen, bijvoorbeeld de kaas en vleeswaren. Heb je geen ruimte meer over voor de smeersels en sausjes? Zet deze dan gewoon op de tafel. Nu ben jij helemaal klaar om met vrienden en familie te genieten van jouw heerlijke borrelplank! 

Welke provincies in Nederland heeft de meeste restaurants?

Nederland zit bomvol met horeca ondernemers in het hele land. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat iedere provincie hetzelfde aanbod heeft. Het is natuurlijk wel fijn als de allergen in de horeca duidelijk worden weergegeven. Een allergische reactie heeft natuurlijk niemand zin in, maar het is vaak ook handig om te weten hoe jij jezelf kan onderscheiden van de competitie.

Noord Holland als koploper

Het is wellicht geen verrassing, maar Noord Holland heeft de meeste bedrijven die zich richten op de horeca van het hele land. Met meer dan 15 duizend bedrijven is er voor ieder wel wat wils. Als jij zelf die markt wil inbreken is het ook handig om ieder voordeel te pakken dat je kan krijgen. Denk dan aan menu engineering. Zie meer. Een groot deel van deze bedrijven is natuurlijk ook gevestigd in Amsterdam.

keuken restaurant

Keuken in restaurant.

Allergieen in de horeca

De horeca richt zich sinds kort steeds meer op de allergenenwet, en dat vinden we ook terug in hoe een menukaart er uit hoort te zien. Zie meer hier, maar een van de belangrijkste dingen is om ervoor te zorgen dat er duidelijk aangegeven wordt welke ingrediënten gebruikt worden zodat men bepaalde gerechten kan vermijden. De horeca zal een stuk veiliger worden naarmate allergen beter worden aangegeven. Klanten stellen het vaak ook heel erg op prijs wanneer deze informatie vrij beschikbaar is, en er niet naar gevraagd hoeft te worden.

Ik wil zelf gaan ondernemen, waar kan dat het beste?

Noord Holland is de koploper, gevolgd door Zuid holland, met Noord Brabant op de derde plaats. Dit zullen dus ook de regio’s zijn met de meeste competitie. In dergelijke situaties moet je echt ervoor zorgen dat je het maximale uit je menukaart gaan halen (zie meer), en dat je ook ervoor zorgt dat je makkelijk klanten aantrekt. In dergelijk situaties is het belangrijk met een solide plan van aanpak de zaak te starten, want anders is er een grote kans dat jouw onderneming het niet lang gaat uithouden.

De voordelen van eten bestellen

In de huidige tijden van Corona crisis, ga je niet meer voor je lol naar de supermarkt om eten en drinken te kopen. Het lijkt wel of altijd net als jij je boodschappen doet, er een kucher tussen het winkelpubliek zit. En natuurlijk volgt de kucher je als een schaduw door de hele supermarkt. Je voelt je niet meer op je gemak en je wilt zo snel mogelijk weer naar huis. Resultaat: in de haast ben je de helft van de artikelen op je lijstje vergeten. Nu moet je nog een keer naar die war zone die supermarkt heet. Slecht voor je stress levels en ook nog eens zonde van je tijd.

Eten bestellen is simpel

Tegenwoordig is het bijzonder eenvoudig om van alles via internet te kopen en te laten bezorgen. Sinds enige tijd geldt dit ook voor de dagelijkse boodschappen. Druk bezette carrièretijgers waren al gewend aan het online bestellen van de dagelijkse boodschappen. Zeker de pakketten waar een volledige gezonde maaltijd in zit, zijn erg populair. Meer en meer supermarkten, maar ook lokale winkeliers, bieden nu een bestelservice. Je kunt ervoor kiezen om voor een aantal dagen, een week of een andere periode je boodschappen te bestellen. Alles wordt veilig aan de deur bezorgd.

bestel je eten online

Eenvoudig eten bestellen?

Voordelen van eten bestellen

Eten bestellen biedt best wel wat voordelen. Zo scheelt het behoorlijk wat tijd als je online je boodschappen kunt aanvinken. Die tijd kun je aan leukere dingen besteden, zoals bijvoorbeeld quality time met de kids of wat extra me-time. Als je moeite hebt met gevarieerd en gezond eten, dan bieden de verschillende websites oplossingen. Je kunt bijvoorbeeld een pakket met verse ingrediënten voor meerdere maaltijden bestellen, vaak inclusief de recepten. Wanneer je geen zin hebt om eten te koken of te bestellen kan je altijd naar een restaurant gaan.

Biologische recepten

Biologisch eten en een biologische leefstijl is toenemend populair in Nederland. Supermarkten bieden steeds meer biologisch producten aan in hun schappen en gespecialiseerde biologische winkels. Mensen kiezen voor gezonde en smaakvolle producten zonder toegevoegde conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Daarnaast is het belangrijk dat de boeren en tuinders ook een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Biologische recepten zijn complete gerechten die volledig zijn bereid uit biologische producten. Door de toename van het aanbod zijn bijna alle gerechten ook biologische te bereiden.

Biologisch voedsel

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is biologisch voedsel niet hetzelfde als vegetarisch voedsel. Ook vee kan biologisch worden gehouden. Biologische voeding komt voort uit biologisch gekweekte planten en dieren. Er is een maximum aan het aantal dieren die op een oppervlakte mogen staan en in hun stal heerst een aangenaam klimaat. Ze krijgen voedsel zonder verwerkte chemicaliën en groeien op zonder extra groeihormonen. Biologische groenten en fruit zijn onbespoten waarbij insectenbestrijding gebeurd door het inzetten van natuurlijke vijanden of door de groeiruimte goed af te dekken waardoor insecten de plant niet kunnen bereiken. Na de oogst kunnen de producten worden bewerkt, maar altijd zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Ook vissen kunnen een biologisch keurmerk krijgen.

natuurlijk eten

Inspiratie op doen voor natuurlijke recepten?

Enkele voorbeelden

Biologische gerechten zijn door het grote aanbod eenvoudig te bereiden. Biologische pasta of burrito’s zijn een prima basis voor een voedzame maaltijd. Een zomerse salade met biologische kip of vis is heerlijk tijdens warme zomerdagen. Een Poké bowl wordt gemaakt van verse ingrediënten naar keuze waardoor er veel keuze is uit vele soorten biologische varianten. Een puntpaprika gevuld met biologische kaas en spinazie krijgt verwarmd in de oven een heerlijke hartige smaak. Alle informatie rondom lekker eten vind je op onze blog!

De nieuwe culinaire innovatie: het rookpistool

Houd je ook zo erg van gerechten met een lekkere rooksmaak? Vroeger moest je daarvoor allerlei dure en grote apparaten aanschaffen zoals een rookoven. Gelukkig is dat verleden tijd en kan je net zoals een chef-kok in een sterrenkeuken tegenwoordig als hobbykok makkelijk een rookpistool aanschaffen. Voor je het weet tover je je huisgemaakte gerechten om tot een culinaire smaakbeleving met een heerlijke rooksmaak. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een klein apparaatje dat eenvoudig in gebruik is; het rookpistool.

Hoe gebruik je een rookpistool?

Een smoking gun is super makkelijk in gebruik. Een smoking gun is een klein apparaat waaraan een slang is bevestigd waaruit de rook komt. Het gebruik is eenvoudig. Je stopt wat houtmot in de bovenkant, steekt het aan en vervolgens laat je het gerecht roken. Je houdt de smoking gun ingedrukt, hierdoor blijft de ventilator draaien. Deze zorgt ervoor dat het blijft branden. Over het algemeen heb je genoeg aan 1 gram houtmot en hoef je niet bij te vullen. Afhankelijk van je persoonlijke smaak kies je voor een lichte rooksmaak en gebruik je het rookpistool 1 minuut. Wil je een medium rooksmaak dan duurt het tussen de 1 en 3 minuten. Als je liever een zware rooksmaak wilt dan gebruik je het pistool voor 3 tot 10 minuten.

Culinair gerecht

Rookpistool gebruiken voor heerlijk culinair gerecht.

Kiezen voor warm of koud roken

Als je warm wilt roken dan gaart op dat moment het gerecht ondertussen verder. Dit gebeurt meestal in een omgeving van rond de 70 graden. Dit is niet mogelijk bij iedere soort gerecht. Kaas bijvoorbeeld, zal gaan smelten. Als je kiest voor koud roken dan kan je dit eigenlijk altijd toepassen. Dit gebeurt in een koude omgeving en meestal op kamertemperatuur waarbij het gerecht niet verder gaart. Gerechten die je kunt roken zijn bijvoorbeeld boter, whisky, oude kaas, zout, zalm, knoflook, mozzarella of olijfolie. Creativiteit is het enige limiet dat je hierbij hebt, en een rookpistool is ook ideaal voor het versieren of serveren van je cocktails. Je kan er ook voor kiezen om geen houtmot te gebruiken, maar bijvoorbeeld (een mengsel) van kruiden om zo een andere smaak te geven aan je gerecht.

Kiezen voor een rookpistool

Als je graag culinair aan de gang bent in je keuken dan is een rookpistool een ideale aanvulling op je keukenapparatuur. Naast houtmot kan je bijvoorbeeld er ook voor kiezen om te roken met verschillende kruiden. Een smoking gun is vaak ook een goede aanvulling als je graag sous vide kookt om zo ultieme smaakbelevingen te creëren met je tot in de precisie gekookte gerechten. Het fijne aan een rookpistool of smoking gun is dat je niet meer omslachtig aan de gang hoeft te gaan met een rookoven om zo een heerlijke rooksmaak aan je gerechten toe te voegen. Als je eenmaal beseft hoe gemakkelijk het smoking gun in gebruik is zal je hem zeker regelmatig in gebruik gaan nemen. In sterrenkeukens is een rookpistool tegenwoordig onmisbaar en voor je het weet, ook in jouw keuken! Bestel deze daarom dan ook snel op Souvy.nl.

Koffiebonen zijn geen bonen?

Wist je dat koffiebonen eigenlijk helemaal geen bonen zijn? Raar misschien aangezien de het woord ‘koffiebonen’ eigenlijk een hele andere associatie oproept. Technisch gezien klopt het dus niet want we gebruiken de zaden van de vrucht van een koffieplant om lekker kopje koffie te zetten. Deze plant komt van oorsprong uit de tropische regenwouden maar inmiddels komen ze uit verschillende landen. Zolang het klimaat tropisch is, gedijt de koffieplant er prima. De koffieplant zelf is een grappig plantje met glanzende groene bladeren en heeft niet veel ruimte om zich heen nodig om te groeien. In de lente zal de plant bloemen ontwikkelen die vervolgens bessen worden. Na verloop van tijd veranderden deze in een soort peulen. In elke peul zitten twee zaden die je uiteindelijk gebruikt om koffie te zetten. Deze bepalen de smaak van je koffie. Daarover hieronder meer!

Soorten koffiebonen en de smaak van je koffie

Al je een paar koffiebonen zou moeten aanwijzen als de beste koffiebonen kom je al gauw bij de soorten arabica en robusta uit. Deze zijn ook het bekendste over de hele wereld. Zo hebben de arabica koffiebonen meer dan 50% van het marktaandeel in handen. De robusta koffie neemt zo ongeveer een vijfde van de gehele wereldproductie  voor haar rekening. Het verschil in smaak zit vooral in het feit in welk klimaat de koffieplant staat en ook de hoogte waarop ze staan speelt een belangrijke rol. Qua smaakverschil tussen arabica en robusta kun je vooral onderscheid maken in een milde smaak van de arabica bonen en een iets scherpere smaak van de robusta bonen.

soorten koffiebonen

Koffiebonen zijn eigenlijk helemaal geen bonen

Het verschil tussen arabica bonen en robusta bonen

De mildere arabica bonen staan op grote hoogte van soms wel 1000 tot 2000 meter. Het is hierdoor wel lastiger om de bonen te oogsten en dat kost dus veel werk. Dit zie je ook terugkomen in de prijs omdat ze iets duurder zijn dan de robusta bonen. Deze laatste variant groeit in lagere gebieden. Doordat ze laag groeien heb je ook minder kans op ziektes en het telen gaat als vanzelfsprekend een stuk gemakkelijker. Hierdoor valt de prijs van deze bonen ook iets goedkoper uit. Er is dus niet één algemeen advies te geven over welke boon je zou moeten kiezen. Dit hangt heel erg van jouw eigen smaak af. Bestel bijvoorbeeld eens een koffiebonen proefpakket om te ontdekken welke boon jouw favoriet is.

KoffieTheePlaza | Koffie voor thuis en op het werk.

Koffiebonen en koffieautomaat

Een ander punt om rekening mee te houden bij het kiezen van de beste koffiebonen is of je jouw koffieautomaat regelmatig wilt schoonmaken. De eerder genoemde robusta bonen kunnen er namelijk voor zorgen dat er een vettig laagje ontstaat. Daarom moet je hem iets vaker reinigen dan bij andere bonensoorten. Toch is het sowieso belangrijk om je koffieautomaat regelmatig schoon te maken. Hierdoor verleng je de levensduur en kun je genieten van een kopje koffie van hoge kwaliteit.

Waarom moeten wij meer noten eten?

De supermarkten liggen er vol mee, noten. We lopen elke keer langs de noten om vervolgens uit te reiken naar een zak chips of een ander zoutje. Wat zou er met ons gebeuren als we deze snacks eens vervangen voor een wat gezonder zoutje? Alles wat noten met je doen en waarom je er dus wel of niet meer zou moeten eten lees je hier. Nadat je dit gelezen hebt loop jij op een andere manier door het gangpad met de peulvruchten!

Voedingsstoffen

Naast de grote hoeveelheid onverzadigde vetten in noten, zijn de meeste noten rijk aan vitamine B1 en onder andere magnesium en ijzer. Magnesium is erg belangrijk voor de vorming van botten en spieren. Ook draagt magnesium bij aan de overdracht van zenuwprikkels. IJzer zorgt voor de vorming van hemoglobine, een onderdeel van rode bloedcellen. Rode bloedcellen zorgen voor zuurstof in ons lichaam. Tot slot is er nog die vitamine B1. Vitamine B1, ook wel thiamine, is van belang om koolhydraten om te zetten naar energie voor het lichaam. Koolhydraten vind je vooral in pasta’s en aardappelproducten.

Alternatief

Natuurlijk krab je even achter je oren als je ineens de chips zal moeten laten staan en in plaats hiervan een zak noten zal moeten kopen. Dit is niet vreemd, want noten smaken natuurlijk behoorlijk anders. Het is daarom aan te raden om te gaan beginnen met een klein handje noten op de momenten dat jij een andere snack eet. Na een bepaalde tijd ga jij de noten zeker waarderen. Misschien heb je zelfs nu al het idee dat noten toch wel erg gezond zijn in vergelijking met bijvoorbeeld die zak paprikachips. In dat geval, neem eens een zak mee. Er is trouwens wel een aantal noten dat niet per se gezond te noemen is.

lekkere noten kopen

Lekkere noten kopen op de markt

Ongezonde noten?

Jazeker. Noten zijn niet altijd gezond te noemen. In principe is alleen de ongezouten en ongebrande variant echt gezond. Wanneer jij een paar noten eet, wil je natuurlijk graag wel dat het ergens ook goed voor je is. Geen noot, de bovenstaande vitaminen, mineralen en bepaalde vetten zitte

n in vrijwel iedere noot. Het is toch beter om, wanneer je ervoor kiest een gezonde snack te eten, een aantal ongebrande en ongezouten noten te kopen. Binnen no time voel jij je een stuk fitter en merk je echt wel dat jij de zak paprikachips weg hebt gelegd voor een veel gezonder alternatief. 

3 x last minute kerstpakket inspiratie

Is het al december en ben jij er nog niet helemaal uit wat je je werknemers dit jaar als kerstpakket geeft? Ze zeggen altijd maar zo, beter laat dan nooit. Er is dus nog tijd om een leuk cadeau te regelen voor je medewerkers. In dit artikel geef ik je drie ideeën voor last minute kerstpakketten.

Eten is altijd goed

Met een pakket vol eten kun je het nooit verkeerd doen, maar het is misschien wel wat afgezaagd. Probeer daarom een leuke twist aan het pakket te geven. Want ondanks dat het om last minute kerstpakketten gaat, mag er nog wel een beetje moeite in zitten. Kies bijvoorbeeld voor een borrelbox, waarbij je een aantal drankjes met bijpassende hapjes op een mooie borrelplank geeft. Zo kunnen je werknemers een heerlijk avondje borrelen en de plank kan de nieuwe standaard borrelplank worden. Ook kun je een bakbox maken, waarbij je een leuk bakrecept geeft inclusief alle benodigdheden. Heb je een beetje een beeld van waar je medewerkers van houden? Hou daar dan rekening mee bij het uitzoeken van het kerstpakket. Zo voorkom je dat je je medewerkers iets geeft waar ze zelf niks aan hebben en het dus niet gaan gebruiken.

Een leuke herinnering

Wil je je medewerkers een leuke herinnering geven, geef ze dan een belevenis cadeau. Hierbij kun je zelf al iets voor je medewerkers bedenken, maar je kunt ze ook zelf de keuze geven. Er zijn verschillende cadeaubonnen, waarbij iemand zelf kan kiezen hoe diegene het besteed. Zo kan iedereen kiezen waar hij of zij de voorkeur aan geeft. Vind je alleen een cadeaubon een beetje saai? Dan kun je er een kleinigheidje bij doen wat er bij past. Voeg er bijvoorbeeld een wegwerpcamera bij zodat de herinneringen ook vastgelegd kunnen worden. 

last minute kerstpakket

Zorg dat uw last minute kerstpakket mooi ingepakt is

Een gadget

Ook al is het al december, je hebt nog steeds tijd om je medewerkers iets tastbaars te geven. Denk hierbij goed na of iemand hier echt iets aan heeft of dat het ergens achterin de kast gaat belanden. Je wil natuurlijk het liefst iets geven wat iemand dagelijks kan gaan gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een activiteitstracker. Hiermee houd je ook gelijk rekening met de gezondheid van je medewerkers. 

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een combinatie van bovenstaande. Geef je medewerkers bijvoorbeeld eten in combinatie met wat bijpassende keukengerei. Kortom, genoeg keuze als het gaat om last minute kerstpakketten.