Smaakvolle sappigheid: Alles over de smaakvolle Picanha

Ben je op zoek naar een smaakvol stukje rundvlees dat zowel sappig als mals is? Dan moet je absoluut proberen om de Picanha eens op je barbecue te leggen! Dit heerlijke Braziliaanse stuk rundvlees is de laatste jaren heel populair geworden bij vleesliefhebbers over de hele wereld. In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten over de Picanha en hoe je dit prachtige stuk vlees perfect kunt bereiden.

Perfectie in plakjes

 

Voordat we beginnen, is het belangrijk om te weten wat de Picanha precies is. Dit stuk rundvlees, ook bekend als staartstuk, komt oorspronkelijk uit Brazilië en is het smakelijke deel van de bovenbil van het rundvlies. Het is afkomstig van een deel van de koe dat zelden wordt gebruikt, wat betekent dat het heel mals en sappig is. De Picanha wordt meestal geserveerd als een groot stuk vlees, gesneden in dunne plakjes, met een laagje vet erop dat het vlees een fantastische smaak geeft. 

Picanha is een heel sappig stuk vlees

Picanha is een heel sappig stuk vlees

Ontdek de heerlijke smaak van Picanha

Als je de Picanha wilt bereiden, begin dan met het snijden van het overtollige vet aan de zijkanten van het vlees. Maak vervolgens een ruitpatroon op het vet aan de bovenkant van het stuk. Dit zorgt ervoor dat het vet tijdens het grillen smelt en het vlees de geweldige smaak geeft die het zo populair maakt. Breng wat zeezout aan op het vlees en laat het ongeveer een uur op kamertemperatuur staan voordat je het gaat grillen.

Picanha grillen als een pro

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het bereiden van een Picanha is om het vlees niet te lang te grillen. Omdat het stuk mals en sappig is, moet het niet te gaar worden om uitdroging te voorkomen. Een goed bereide Picanha moet van binnen rood tot medium roze zijn. Grill het vlees ongeveer 12-15 minuten aan elke kant of tot een kerntemperatuur van ongeveer 50 graden Celsius is bereikt.

 

Een andere geweldige manier om van de Picanha te genieten, is om het te serveren met traditionele Braziliaanse gerechten zoals rijst, bonen en chimichurri-saus. De chimichurri-saus is een mengsel van peterselie, knoflook, olijfolie, azijn en specerijen, die perfect bij het vlees past. Het is een eenvoudig te bereiden recept en brengt de smaak van het stuk vlees echt naar voren.

Het geheim van het smaakvolle vetlaagje

De Picanha is een fantastisch stuk rundvlees dat niet alleen mals en sappig is, maar ook vol van smaak. Het is een stukje vlees dat perfect past bij zomerse barbecuefeesten en ook erg populair is onder de vleesliefhebbers. Door het te grillen en te serveren met traditionele Braziliaanse bijgerechten kan je genieten van een geweldige culinaire ervaring. Vergeet niet om het vlees niet te gaar te grillen om uitdroging te voorkomen en te genieten van de fantastische smaak van de Picanha!

Bron: The Meat Lovers

 

De meest favoriete pizza’s van dit moment

Tegenwoordig eten we steeds vaker pizza’s en dat is ook niet zo gek. Je kunt eindeloos variëren met de pizza’s van Pizza Store. Het draait in ieder geval niet meer om een pizza salami, want tegenwoordig is een pizza met shoarma ook een uitstekende keuze. Vroeger hadden we natuurlijk niet zoveel keuze, maar daar hebben ze bij Pizza Store verandering in gemaakt door zelf met je pizza’s aan de slag te kunnen gaan. Zo wordt het maken en het eten van een pizza een nog groter feestje. Wat zijn de favoriete pizza’s en waarom is dat eigenlijk zo?

Zelf aan de slag

Zelf aan de slag gaan met een pizzaoven en wat leuke pakketten is natuurlijk veel leuker dan een kant en klare pizza van de pizzaboer. Door alles wat je nodig hebt te kopen bij Pizza Store kun jij echt een pizza maken met de ingrediënten erop die je echt lekker vindt. Je kent het vast wel, koop je een pizza en er zit altijd wel iets op dat je niet lust. Dat is voorgoed verleden tijd, wanneer je ze zelf gaat bakken. Wist je dat het maken van het pizzadeeg helemaal niet zo moeilijk is als je in eerste instantie gedacht had? Om het nog wat eenvoudiger te maken zou je kunnen kiezen voor de pizza bijbel. Hier staat echt alles in wat je moet weten!

soorten pizza

Wat zijn de favoriete pizza’s

De salami pizza blijft erg toegankelijk, want bijna iedereen lust wel salami. De shoarma pizza scoort ook hoog, want een broodje shoarma lusten we veelal ook allemaal. Dit maakt ook dat de shoarma pizza, daardoor veel gegeten wordt. Wist je dat de pizza Margarita eigenlijk met stipt op nummer een staat, ondanks dat dit een vrij eenvoudige pizza is? Voor de kinderen is dit een lekkere pizza, maar de pizza Hawaii doet het veelal ook goed bij kinderen. Dit zijn dan wel de meest favoriete pizza’s, maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden!

Wat kies jij?

Het maken van een keuze voor een pizza kan lastig zijn, omdat er zoveel mogelijk is. Toch is het niet gemakkelijk een keuze te maken misschien, waardoor jij het echt even niet weet. Je kunt kiezen voor de lekkerste ingrediënten op je pizza, maar pas wel goed op want het moet wel in de oven kunnen. Dit laatste maakt, dat jij veelal producten rauw kunt gebruiken en het niet hoeft voor te garen.

Wat is de reden dat kaviaar zo duur is?

Kaviaar zijn visseneitjes van de steur. De roodoranje visseneitjes zul je wel eens gegeten hebben. Naast deze soort heb je ook nog de zwarte eitjes van de steur. De zwarte visseneitjes zul je waarschijnlijk nog niet hebben gegeten omdat deze behoorlijk exclusief is. Je kunt niet alle visseneitjes kaviaar noemen. Alleen de onbevruchte eitjes van de steur worden kaviaar genoemd. Kaviaar is duur en in dit artikel vertellen we je de reden hiervan.

Wat is kaviaar?

Kaviaar zijn visseneitjes van de steur. Deze eitjes zijn de enige die ook kaviaar mogen worden genoemd. Niet elk visseneitje mag je kaviaar noemen. De eitjes bevrucht of onbevrucht van de steur mogen kaviaar genoemd worden. De kaviaar is duur en dat komt omdat de steur wordt bedreigd met uitsterven. De zwarte kaviaar is de echte kaviaar en die is duur. Als de steur zeldzaam is betekent dit dat de kaviaar exclusief is waardoor de prijs hoger wordt. De zwarte kaviaar is het duurst. Voor ca 25 gram betaal je zeker 100 euro.

soorten kaviaar

Hoeveel soorten kaviaar zijn er?

Je hebt veel verschillende soorten kaviaar. Er zijn namelijk verschillende steuren in de zee. Je hebt zoet en zoutwater steuren. De steuren kunnen verschillen van lengte. Je hebt grote en kleine steuren. Er zijn steuren die zeldzaam zijn en je hebt er die minder uniek zijn. 

Elke steur heeft zijn eigen kaviaar. Het is afhankelijk van de smaak, kleur, grootte en structuur. Er bestaat ook imitatiekaviaar. Deze zijn vaak oranje of rood van kleur. Deze eitjes komen dan niet van de steur maar van de zalm, kabeljauw, haring of forel.

Waarom is kaviaar duur?

De kaviaar is duur omdat de steuren zeldzamer worden. Ze worden namelijk bedreigd op uitsterven. Omdat de steuren steeds minder voorkomen worden de viseitjes nu gekweekt. Het oogsten wordt met de hand gedaan. De kaviaar is duur omdat steuren er niet meer met velen zijn en alles nu wordt gekweekt. 

Een andere reden waarom kaviaar zo duur is heeft te maken met het feit dat een steur niet ieder jaar eieren legt. Het kan zelfs gebeuren dat een steur pas na negen of tien jaar eitjes legt. Dat maakt de steur een kostbare vis. De steur is niet alleen kostbaar maar daarbij ook nog schaars. Kaviaar is een veelgevraagd product en zal doordat de steur nog zeldzaam is worden gekweekt met eigen hand.

Tip: Regional Highlights

De beste gelegenheid om champagne te drinken

Het is altijd mogelijk om champagne te drinken. Er zijn echter speciale gelegenheden waarbij dit drankje het meest wordt gedronken. De meeste mensen kiezen ervoor om een speciaal soort champagne, zoals Moët Champagne open te trekken bij speciale gelegenheden, vanwege de heerlijke smaak en hoge prijs van deze fles. Het is namelijk een erg speciale champagne waar je op speciale momenten van moet genieten!

Wanneer je het beste Moët champagne kan drinken

Champagne wordt vaak gedronken om iets te vieren. Een van de tradities in Nederland waarbij champagne zoals Moet Champagne wordt gedronken is Oud en Nieuw. Hierbij wordt gevierd dat het nieuwe jaar begint. Ook is bijvoorbeeld een nieuwe baan of een verhuizing naar een nieuw huis de ideale gelegenheid om een glaasje champagne te delen met je partner of familie. Natuurlijk is het ook gezellig om een avondje thuis met je geliefde of date een fles champagne open te trekken en samen te genieten van dit heerlijke drankje. 

soorten champagne

Bij een avondje exclusief dineren bij een net restaurant kan een glaasje champagne heerlijk worden gedronken voorafgaand bij het diner. Sommige mensen kiezen er ook voor om het te drinken als aperitief voor de lunch of bij openingsfeestjes in de ochtend. Moët champagne wordt vaak niet gedronken bij het avondeten zelf, omdat er wijnen zijn die bepaalde gerechten beter complementeren. Het wordt vaak vooraf of na het avondeten gedronken. 

Tijdens het feesten zie je ook wel eens een fles Moët voorbijkomen. Sommige mensen kiezen er namelijk voor om een gehele fles in een club aan te schaffen tijdens een feest. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Sommige mensen kopen de fles met vrienden omdat ze iets te vieren hebben, terwijl anderen gewoon een duur product willen kopen en laten zien dat ze geld hebben aan anderen. Het is echter altijd de perfecte tijd voor Moët champagne. 

Een fles champagne achter de hand houden

Je weet nooit wanneer je iets te vieren hebt. In sommige situaties kan je bijvoorbeeld onverwacht een leuke verrassing krijgen of mensen over de vloer hebben. De meeste mensen hebben daarom altijd wel ergens een fles champagne liggen die opengetrokken kan worden tijdens deze speciale gelegenheden. Moët champagne is een van de populairdere dure champagnes, vooral tijdens het feesten. Hoewel de champagne in elke gelegenheid gedronken kan worden zijn dit de meest voorkomende situaties voor het drinken van champagne!

Tip: Latelierduchampagne.nl

Ice Tea inkopen voor horecazaak?

Ice Tea is een populaire frisdrank die vooral veel wordt gedronken op het terras of in de tuin met warm weer. Ice Tea inkopen voor horecazaak is dus een goed idee. Lipton Ice Tea is één van de bekendste. Het is niet alleen ijsthee, maar er zijn ook theezakjes verkrijgbaar. Thee en Lipton staan al vele jaren met elkaar in contact. De verbinding begon door wijlen Sir Thomas Lipton. Het was 1890. Hij was degene die ervoor zorgde dat thee toegankelijk werd voor een brede bevolking. Naast Lipton is er ook een tijdje een ander merk Ice Tea genaamd Fuze Tea. 

Als u kiest voor Ice Tea inkopen voor de horecazaak dan is het wel goed om te weten welk merk het beste bij u past. In deze blog geven we u en aantal tips en informatie over deze beide merken, zodat de Ice Tea inkopen voor de horecazaak een fluitje van een cent wordt.

De geschiedenis achter Lipton thee

Lipton thee is afkomstig van door iemand geselecteerde theebladeren. De theebladeren zijn afkomstig van een theeplantage die verspreid is over de hele wereld. Bijvoorbeeld in Kericho, Kenia, waar duizenden werknemers werken op Lipton’s theeplantages.

In 2015 was het merendeel van de wereldwijd verkochte theezakjes afkomstig van Rainforest Alliance-gecertificeerde theeplantages. Bovendien zijn vanaf elk van de Lipton Ice Tea producten in Nederland gecertificeerd door de Rainforest Alliance. Dus als mensen besluiten Lipton Ice Tea, Ice Tea Green of een Lipton theezakje te kopen, dragen ze hun steentje bij om mensen en de planeet te helpen.

Ice tea

Ice tea

Maak kennis met Fuze Tea

Fuze Tea is een vrij nieuwe frisdrank. Fuze Tea wordt omschreven als een exclusieve mix van thee, vruchtensap, en kruiden. Er zijn vele variëteiten van Fuze Tea verkrijgbaar elk met hun eigen unieke smaak en bijgevolg smaak. Op 1 januari 2018 lanceerde Coca-Cola het ice tea merk Fuze Tea. Het werd omschreven als de grootste merklancering van Coca-Cola in de afgelopen 10 jaar. Zes smaken werden geïntroduceerd op de Nederlandse markt. De vraag naar caloriearme drankjes met verrassende smaken en de natuurlijke ingrediënten neemt toe. Coca-Cola heeft dit ook ingezien en bracht Fuze Tea op de wereld. Fuze Tea is een totaal andere drank dan bijvoorbeeld Coca-Cola frisdrank.

Het belangrijkste verschil is Fuze Tea en Lipton Ice Tea

De belangrijkste vraag voor het kiezen van de juiste Ice Tea voor uw horecazaak is wordt het Lipton Ice tea of Fuze Tea? We hebben hieronder de belangrijkste verschillend onder elkaar gezet. 

De volgende resultaten zijn gebaseerd op 100 milliliter water:

  • De Fuze Tea sparkling is een sprankelende drank die 18 kcal bevat. De Lipton Ice Tea sparkling 20 calorieën.
  • De in Fuze Tea sparkling aanwezige koolhydraten bedragen 4,3 gram, waarvan 4,2 gram suikers zijn.
  • Lipton Ice Tea sparkling heeft 4,7 gram koolhydraten, waarvan 4,5 gram suikers.

Wanneer we de twee belangrijkste punten van frisdranken bekijken, zult u zien dat ze niet significant van elkaar verschillen Fuze Tea is echter iets gezonder. Fuze Tea is echter iets gezonder wat betreft de verhoudingen.

Eindconclusie in Lipton Ice Tea of Fuze Tea

Als we Lipton vergelijken met Fuze Tea, zijn de verschillen tussen de twee merken niet al te groot. Fuze Tea is het populairdere merk. Fuze Tea lijkt iets gezonder te zijn in termen van calorieën en koolhydraten, maar het verschil met Lipton Ice Tea is klein. Bovendien bieden beide merken verschillende van dezelfde smaken in hun selectie. Het is dus vooral uw persoonlijke voorkeur welke u het lekkerst vindt.

 

3 redenen om als ondernemer je inkopen bij een groothandel te doen

Als ondernemer heb je vaak al genoeg hooi op je vork. Als je je dan ook nog zorgen moet maken over de boodschappen voor op kantoor, dan blijf je helemaal bezig. Daarom geef ik je hier 1 gouden tip: koop in bij een groothandel! Waarom? Dat vertel ik je in dit artikel. Ik hou het kort, zodat jij snel weer verder kunt met waar je als ondernemer echt mee bezig wilt zijn. 

Kosten besparen

Allereerst, werkt het kostenbesparend om in te kopen bij een groothandel. Niet alleen omdat je alles in grote volume kunt inkopen, maar ook omdat je als ondernemer de BTW van je aankopen kunt terugvragen. Hierdoor doe je dus voordeliger je boodschappen en als ondernemer kun je het bespaarde geld goed gebruiken. Let natuurlijk wel op dat je de BTW uiteindelijk ook daadwerkelijk terugvraagt. Wanneer je dit vergeet, heb je alsnog niks aan je voordeel. 

Meer keuze dan in de supermarkt

Daarnaast heb je in de groothandel vaak andere, zo niet meer, keuze dan in de supermarkt. Hierdoor kun je er misschien net dat ene drinken kopen wat je in de supermarkt niet hebt of kun je er grotere hoeveelheden kopen van een bepaald product. Denk maar eens aan een grote tank saus (Mayonaise, curry, ketchup etc.). Hier kun je meteen een stuk langer meedoen dan met een kleine tube. 

Minder vaak naar de winkel

Doordat je bij een groothandel groots kunt inkopen, hoef je niet telkens alle schappen van de supermarkt leeg te kopen. Je kunt in één keer een stuk meer van je benodigde spullen kopen. Doe je dit online, dan kun je dit vaak ook nog eens laten bezorgen. Hierdoor hoef jij het kantoor niet eens uit. Mocht je het toch willen/moeten ophalen, dan kun je je bestelling bij sommige groothandels, zoals Groothandel Albatros, voor je klaar laten zetten. Dit scheelt jou de tijd dat je in de winkel op zoek bent naar alle producten. 

Groothandel

Boodschappen doen bij een groothandel.

Extra tip: vraag een medewerker de boodschappen te doen

Ik sluit af met een extra tip voor jou als ondernemer. Jij hebt het waarschijnlijk vaak te druk om je met de boodschappen bezig te houden. Vraag daarom een medewerker om zich over de boodschappen te bekommeren. Er is vast en zeker iemand in je onderneming die het niet erg vindt om af en toe te kijken wat er nodig is en de boodschappen te kopen of bestellen. 

Een borrelplank maken in 4 stappen: zo doe je dat

Bij het weekend hoort natuurlijk een goede borrelplank met heerlijk eten en drinken. Maar hoe weet je welke hapjes niet mogen ontbreken? En hoe weet je zeker dat je iedereen tevreden stelt? Na het lezen van dit artikel weet je zeker dat jouw borrelplank bij iedereen in de smaak valt. 

Vraag je af wie er komen

Een groot voordeel die je al hebt tijdens het maken van een borrelplank, is dat je er voor ieder wat wils op kan leggen. Houdt je oma totaal niet van kaas of is je oom vegetarisch? Iedereen kan gewoon komen borrelen. Het is hierbij wel handig om vooraf te weten of er bepaalde allergieën of dieetwensen zijn, zodat je hier bij het samenstellen van de borrelplank rekening mee kunt houden. Als jij bijna de hele borrelplank vult met vis hapjes terwijl de meerderheid van de gasten niet eens van vis houdt, is dit natuurlijk zonde. Ook weet je hoeveel je van alles moet halen als je een indicatie hebt van hoeveel mensen er zullen zijn.

Kies de juiste borrelplank

Voor we jou de lekkerste borrelhapjes voorschotelen, gaan we nog even terug naar de basis, namelijk de plank! Met een grote, houten plank weet je zeker dat de tafel er gezellig uitziet. Wat je wel moet onthouden is dat de plank vies kan worden, en soms lastig schoon te houden is. Je hoeft dus niet altijd een dure plank aan te schaffen. Als je meerdere gasten gaat ontvangen, kun je er ook voor kiezen om meerdere planken te gebruiken. Zo hoeft niet iedereen op te staan om te kijken wat er nog over is of elkaar te vragen om een hapje. Controleer ook altijd of je voldoende schaaltjes in huis hebt om kleine gerechtjes in te serveren of sausjes en smeersels. Die zijn natuurlijk onmisbaar! 

Bepaal welke hapjes je serveert

Nu komt het leukste onderdeel: bepalen welke hapjes je gaat serveren! Probeer hierin een goede verdeling te maken van vlees, vis en vegan. Of je maakt in de eerste ronde gebruik van koude hapjes, en in de tweede ronde juist warme gerechten. Bij koude borrelhapjes zou je kunnen denken aan stokbrood, vleeswaren, olijven, fruit, wraps en natuurlijk kaas. Wist je dat je nu ook kaas online bestellen kan? Dit is vooral handig als je niet de tijd hebt om alle speciaalzaken af te gaan. Bij warme gerechten serveer je bijvoorbeeld vaak bitterballen, loempia’s, nacho’s, gehaktballetjes, kippenvleugels of gegrilde groenten. 

Kaas

Een heerlijke kaasplank voor in het weekend.

Geef alles de juiste plek

Als je alle borrelhapjes hebt gemaakt is het tijd om alles een leuk plekje te geven op de plank. Zet de gerechten in schaaltjes in het midden en leg alle losse borrelhapjes eromheen, bijvoorbeeld de kaas en vleeswaren. Heb je geen ruimte meer over voor de smeersels en sausjes? Zet deze dan gewoon op de tafel. Nu ben jij helemaal klaar om met vrienden en familie te genieten van jouw heerlijke borrelplank! 

Welke provincies in Nederland heeft de meeste restaurants?

Nederland zit bomvol met horeca ondernemers in het hele land. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat iedere provincie hetzelfde aanbod heeft. Het is natuurlijk wel fijn als de allergen in de horeca duidelijk worden weergegeven. Een allergische reactie heeft natuurlijk niemand zin in, maar het is vaak ook handig om te weten hoe jij jezelf kan onderscheiden van de competitie.

Noord Holland als koploper

Het is wellicht geen verrassing, maar Noord Holland heeft de meeste bedrijven die zich richten op de horeca van het hele land. Met meer dan 15 duizend bedrijven is er voor ieder wel wat wils. Als jij zelf die markt wil inbreken is het ook handig om ieder voordeel te pakken dat je kan krijgen. Denk dan aan menu engineering. Zie meer. Een groot deel van deze bedrijven is natuurlijk ook gevestigd in Amsterdam.

keuken restaurant

Keuken in restaurant.

Allergieen in de horeca

De horeca richt zich sinds kort steeds meer op de allergenenwet, en dat vinden we ook terug in hoe een menukaart er uit hoort te zien. Zie meer hier, maar een van de belangrijkste dingen is om ervoor te zorgen dat er duidelijk aangegeven wordt welke ingrediënten gebruikt worden zodat men bepaalde gerechten kan vermijden. De horeca zal een stuk veiliger worden naarmate allergen beter worden aangegeven. Klanten stellen het vaak ook heel erg op prijs wanneer deze informatie vrij beschikbaar is, en er niet naar gevraagd hoeft te worden.

Ik wil zelf gaan ondernemen, waar kan dat het beste?

Noord Holland is de koploper, gevolgd door Zuid holland, met Noord Brabant op de derde plaats. Dit zullen dus ook de regio’s zijn met de meeste competitie. In dergelijke situaties moet je echt ervoor zorgen dat je het maximale uit je menukaart gaan halen (zie meer), en dat je ook ervoor zorgt dat je makkelijk klanten aantrekt. In dergelijk situaties is het belangrijk met een solide plan van aanpak de zaak te starten, want anders is er een grote kans dat jouw onderneming het niet lang gaat uithouden.

De voordelen van eten bestellen

In de huidige tijden van Corona crisis, ga je niet meer voor je lol naar de supermarkt om eten en drinken te kopen. Het lijkt wel of altijd net als jij je boodschappen doet, er een kucher tussen het winkelpubliek zit. En natuurlijk volgt de kucher je als een schaduw door de hele supermarkt. Je voelt je niet meer op je gemak en je wilt zo snel mogelijk weer naar huis. Resultaat: in de haast ben je de helft van de artikelen op je lijstje vergeten. Nu moet je nog een keer naar die war zone die supermarkt heet. Slecht voor je stress levels en ook nog eens zonde van je tijd.

Eten bestellen is simpel

Tegenwoordig is het bijzonder eenvoudig om van alles via internet te kopen en te laten bezorgen. Sinds enige tijd geldt dit ook voor de dagelijkse boodschappen. Druk bezette carrièretijgers waren al gewend aan het online bestellen van de dagelijkse boodschappen. Zeker de pakketten waar een volledige gezonde maaltijd in zit, zijn erg populair. Meer en meer supermarkten, maar ook lokale winkeliers, bieden nu een bestelservice. Je kunt ervoor kiezen om voor een aantal dagen, een week of een andere periode je boodschappen te bestellen. Alles wordt veilig aan de deur bezorgd.

bestel je eten online

Eenvoudig eten bestellen?

Voordelen van eten bestellen

Eten bestellen biedt best wel wat voordelen. Zo scheelt het behoorlijk wat tijd als je online je boodschappen kunt aanvinken. Die tijd kun je aan leukere dingen besteden, zoals bijvoorbeeld quality time met de kids of wat extra me-time. Als je moeite hebt met gevarieerd en gezond eten, dan bieden de verschillende websites oplossingen. Je kunt bijvoorbeeld een pakket met verse ingrediënten voor meerdere maaltijden bestellen, vaak inclusief de recepten. Wanneer je geen zin hebt om eten te koken of te bestellen kan je altijd naar een restaurant gaan.

Biologische recepten

Biologisch eten en een biologische leefstijl is toenemend populair in Nederland. Supermarkten bieden steeds meer biologisch producten aan in hun schappen en gespecialiseerde biologische winkels. Mensen kiezen voor gezonde en smaakvolle producten zonder toegevoegde conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Daarnaast is het belangrijk dat de boeren en tuinders ook een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Biologische recepten zijn complete gerechten die volledig zijn bereid uit biologische producten. Door de toename van het aanbod zijn bijna alle gerechten ook biologische te bereiden.

Biologisch voedsel

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is biologisch voedsel niet hetzelfde als vegetarisch voedsel. Ook vee kan biologisch worden gehouden. Biologische voeding komt voort uit biologisch gekweekte planten en dieren. Er is een maximum aan het aantal dieren die op een oppervlakte mogen staan en in hun stal heerst een aangenaam klimaat. Ze krijgen voedsel zonder verwerkte chemicaliën en groeien op zonder extra groeihormonen. Biologische groenten en fruit zijn onbespoten waarbij insectenbestrijding gebeurd door het inzetten van natuurlijke vijanden of door de groeiruimte goed af te dekken waardoor insecten de plant niet kunnen bereiken. Na de oogst kunnen de producten worden bewerkt, maar altijd zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Ook vissen kunnen een biologisch keurmerk krijgen.

natuurlijk eten

Inspiratie op doen voor natuurlijke recepten?

Enkele voorbeelden

Biologische gerechten zijn door het grote aanbod eenvoudig te bereiden. Biologische pasta of burrito’s zijn een prima basis voor een voedzame maaltijd. Een zomerse salade met biologische kip of vis is heerlijk tijdens warme zomerdagen. Een Poké bowl wordt gemaakt van verse ingrediënten naar keuze waardoor er veel keuze is uit vele soorten biologische varianten. Een puntpaprika gevuld met biologische kaas en spinazie krijgt verwarmd in de oven een heerlijke hartige smaak. Alle informatie rondom lekker eten vind je op onze blog!