3 redenen om als ondernemer je inkopen bij een groothandel te doen

Als ondernemer heb je vaak al genoeg hooi op je vork. Als je je dan ook nog zorgen moet maken over de boodschappen voor op kantoor, dan blijf je helemaal bezig. Daarom geef ik je hier 1 gouden tip: koop in bij een groothandel! Waarom? Dat vertel ik je in dit artikel. Ik hou het kort, zodat jij snel weer verder kunt met waar je als ondernemer echt mee bezig wilt zijn. 

Kosten besparen

Allereerst, werkt het kostenbesparend om in te kopen bij een groothandel. Niet alleen omdat je alles in grote volume kunt inkopen, maar ook omdat je als ondernemer de BTW van je aankopen kunt terugvragen. Hierdoor doe je dus voordeliger je boodschappen en als ondernemer kun je het bespaarde geld goed gebruiken. Let natuurlijk wel op dat je de BTW uiteindelijk ook daadwerkelijk terugvraagt. Wanneer je dit vergeet, heb je alsnog niks aan je voordeel. 

Meer keuze dan in de supermarkt

Daarnaast heb je in de groothandel vaak andere, zo niet meer, keuze dan in de supermarkt. Hierdoor kun je er misschien net dat ene drinken kopen wat je in de supermarkt niet hebt of kun je er grotere hoeveelheden kopen van een bepaald product. Denk maar eens aan een grote tank saus (Mayonaise, curry, ketchup etc.). Hier kun je meteen een stuk langer meedoen dan met een kleine tube. 

Minder vaak naar de winkel

Doordat je bij een groothandel groots kunt inkopen, hoef je niet telkens alle schappen van de supermarkt leeg te kopen. Je kunt in één keer een stuk meer van je benodigde spullen kopen. Doe je dit online, dan kun je dit vaak ook nog eens laten bezorgen. Hierdoor hoef jij het kantoor niet eens uit. Mocht je het toch willen/moeten ophalen, dan kun je je bestelling bij sommige groothandels, zoals Groothandel Albatros, voor je klaar laten zetten. Dit scheelt jou de tijd dat je in de winkel op zoek bent naar alle producten. 

Groothandel

Boodschappen doen bij een groothandel.

Extra tip: vraag een medewerker de boodschappen te doen

Ik sluit af met een extra tip voor jou als ondernemer. Jij hebt het waarschijnlijk vaak te druk om je met de boodschappen bezig te houden. Vraag daarom een medewerker om zich over de boodschappen te bekommeren. Er is vast en zeker iemand in je onderneming die het niet erg vindt om af en toe te kijken wat er nodig is en de boodschappen te kopen of bestellen.