Ice Tea inkopen voor horecazaak?

Ice Tea is een populaire frisdrank die vooral veel wordt gedronken op het terras of in de tuin met warm weer. Ice Tea inkopen voor horecazaak is dus een goed idee. Lipton Ice Tea is één van de bekendste. Het is niet alleen ijsthee, maar er zijn ook theezakjes verkrijgbaar. Thee en Lipton staan al vele jaren met elkaar in contact. De verbinding begon door wijlen Sir Thomas Lipton. Het was 1890. Hij was degene die ervoor zorgde dat thee toegankelijk werd voor een brede bevolking. Naast Lipton is er ook een tijdje een ander merk Ice Tea genaamd Fuze Tea. 

Als u kiest voor Ice Tea inkopen voor de horecazaak dan is het wel goed om te weten welk merk het beste bij u past. In deze blog geven we u en aantal tips en informatie over deze beide merken, zodat de Ice Tea inkopen voor de horecazaak een fluitje van een cent wordt.

De geschiedenis achter Lipton thee

Lipton thee is afkomstig van door iemand geselecteerde theebladeren. De theebladeren zijn afkomstig van een theeplantage die verspreid is over de hele wereld. Bijvoorbeeld in Kericho, Kenia, waar duizenden werknemers werken op Lipton’s theeplantages.

In 2015 was het merendeel van de wereldwijd verkochte theezakjes afkomstig van Rainforest Alliance-gecertificeerde theeplantages. Bovendien zijn vanaf elk van de Lipton Ice Tea producten in Nederland gecertificeerd door de Rainforest Alliance. Dus als mensen besluiten Lipton Ice Tea, Ice Tea Green of een Lipton theezakje te kopen, dragen ze hun steentje bij om mensen en de planeet te helpen.

Ice tea

Ice tea

Maak kennis met Fuze Tea

Fuze Tea is een vrij nieuwe frisdrank. Fuze Tea wordt omschreven als een exclusieve mix van thee, vruchtensap, en kruiden. Er zijn vele variëteiten van Fuze Tea verkrijgbaar elk met hun eigen unieke smaak en bijgevolg smaak. Op 1 januari 2018 lanceerde Coca-Cola het ice tea merk Fuze Tea. Het werd omschreven als de grootste merklancering van Coca-Cola in de afgelopen 10 jaar. Zes smaken werden geïntroduceerd op de Nederlandse markt. De vraag naar caloriearme drankjes met verrassende smaken en de natuurlijke ingrediënten neemt toe. Coca-Cola heeft dit ook ingezien en bracht Fuze Tea op de wereld. Fuze Tea is een totaal andere drank dan bijvoorbeeld Coca-Cola frisdrank.

Het belangrijkste verschil is Fuze Tea en Lipton Ice Tea

De belangrijkste vraag voor het kiezen van de juiste Ice Tea voor uw horecazaak is wordt het Lipton Ice tea of Fuze Tea? We hebben hieronder de belangrijkste verschillend onder elkaar gezet. 

De volgende resultaten zijn gebaseerd op 100 milliliter water:

  • De Fuze Tea sparkling is een sprankelende drank die 18 kcal bevat. De Lipton Ice Tea sparkling 20 calorieën.
  • De in Fuze Tea sparkling aanwezige koolhydraten bedragen 4,3 gram, waarvan 4,2 gram suikers zijn.
  • Lipton Ice Tea sparkling heeft 4,7 gram koolhydraten, waarvan 4,5 gram suikers.

Wanneer we de twee belangrijkste punten van frisdranken bekijken, zult u zien dat ze niet significant van elkaar verschillen Fuze Tea is echter iets gezonder. Fuze Tea is echter iets gezonder wat betreft de verhoudingen.

Eindconclusie in Lipton Ice Tea of Fuze Tea

Als we Lipton vergelijken met Fuze Tea, zijn de verschillen tussen de twee merken niet al te groot. Fuze Tea is het populairdere merk. Fuze Tea lijkt iets gezonder te zijn in termen van calorieën en koolhydraten, maar het verschil met Lipton Ice Tea is klein. Bovendien bieden beide merken verschillende van dezelfde smaken in hun selectie. Het is dus vooral uw persoonlijke voorkeur welke u het lekkerst vindt.