Welke provincies in Nederland heeft de meeste restaurants?

Nederland zit bomvol met horeca ondernemers in het hele land. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat iedere provincie hetzelfde aanbod heeft. Het is natuurlijk wel fijn als de allergen in de horeca duidelijk worden weergegeven. Een allergische reactie heeft natuurlijk niemand zin in, maar het is vaak ook handig om te weten hoe jij jezelf kan onderscheiden van de competitie.

Noord Holland als koploper

Het is wellicht geen verrassing, maar Noord Holland heeft de meeste bedrijven die zich richten op de horeca van het hele land. Met meer dan 15 duizend bedrijven is er voor ieder wel wat wils. Als jij zelf die markt wil inbreken is het ook handig om ieder voordeel te pakken dat je kan krijgen. Denk dan aan menu engineering. Zie meer. Een groot deel van deze bedrijven is natuurlijk ook gevestigd in Amsterdam.

keuken restaurant

Keuken in restaurant.

Allergieen in de horeca

De horeca richt zich sinds kort steeds meer op de allergenenwet, en dat vinden we ook terug in hoe een menukaart er uit hoort te zien. Zie meer hier, maar een van de belangrijkste dingen is om ervoor te zorgen dat er duidelijk aangegeven wordt welke ingrediƫnten gebruikt worden zodat men bepaalde gerechten kan vermijden. De horeca zal een stuk veiliger worden naarmate allergen beter worden aangegeven. Klanten stellen het vaak ook heel erg op prijs wanneer deze informatie vrij beschikbaar is, en er niet naar gevraagd hoeft te worden.

Ik wil zelf gaan ondernemen, waar kan dat het beste?

Noord Holland is de koploper, gevolgd door Zuid holland, met Noord Brabant op de derde plaats. Dit zullen dus ook de regio’s zijn met de meeste competitie. In dergelijke situaties moet je echt ervoor zorgen dat je het maximale uit je menukaart gaan halen (zie meer), en dat je ook ervoor zorgt dat je makkelijk klanten aantrekt. In dergelijk situaties is het belangrijk met een solide plan van aanpak de zaak te starten, want anders is er een grote kans dat jouw onderneming het niet lang gaat uithouden.