Hoe pak je ongedierte in je restaurant aan?

Je ergste nachtmerrie is waarheid geworden: muizen, ratten, vliegen of kakkerlakken hebben hun intrek genomen in jouw restaurant en ze maken er een dolle boel van. Je vindt aangevreten voedsel en uitwerpselen in de keuken en vanuit de gastenzaal komen steeds meer klachten binnenstromen. Paniek! Want hoe krijg je die nare beestjes nu weg zonder dat er nog meer mensen lucht van krijgen?

De oplossing: neem contact op met een ervaren bestrijder!

Een ervaren ongediertebestrijder weet precies hoe ongedierte zich gedraagt en waarom. Uiteraard weet hij uit ervaring al waar hij moet zoeken als je hem uitnodigt voor een inspectie. Zo zitten knaagdieren vaak goed verstopt in muren, vloeren en plafonds en laten ze genoeg sporen achter in en rond voorraadkasten. Gaat het om insecten, zoals vliegen? Die kunnen zich in elk kiertje of spleetje verstoppen. De bestrijder spoort alle ‘haarden’ op en komt dan met een bestrijdingsplan.

Hoe pakt de ongediertebestrijder de beestjes aan?

Voor ongewenste knaagdieren kunnen er gif of klemmen worden gebruikt. Tegen insecten wordt meestal insecticide gebruikt. In veel gevallen brengt de bestrijder ook wering aan tegen ongedierte. Zo worden nieuwe plagen voorkomen! Heb je last van duiven op het dak of het terras van je restaurant? Duiven mogen niet gedood worden, dus de bestrijder plaatst dan uitsluitend wering.

Is mijn restaurant na de bestrijding helemaal ongediertevrij?

Bij zeer ernstige plagen kan het even duren voor alle beestjes weg zijn. Weken tot maanden kunnen voorbijgaan voor je geen enkele muis of rat meer ziet. Lichtere plagen kunnen uiteraard sneller worden opgelost. Met bestrijding alleen ben je overigens nog niet klaar: je zult ook veel aandacht moeten besteden aan de oorzaak van de plaag.

  1. Is de keuken van je restaurant niet schoon genoeg?
  2. Laat je je afval niet op tijd afvoeren?
  3. Zitten er veel gaten en kieren in het pand?

Op al deze punten zul je actie moeten ondernemen als je een volgende plaag wilt tegenhouden. Uiteraard zal de expert je op deze punten wijzen. Het laatste punt kan hij oplossen door zoveel mogelijk openingen in je pand op vakkundige wijze te dichten. 

plaagdierbeheersingsplan

plaagdierbeheersingsplan

Gaat de ongediertebestrijder discreet te werk?

Uiteraard, want hij kan zich goed voorstellen dat je geen klanten of omzet wilt mislopen door het ongedierte. Je spreekt bijvoorbeeld een tijd af waarop je geen klanten ontvangt. De bestrijder komt dan langs op de door jou aangegeven tijd. Geen probleem, zolang jij straks maar tevreden bent met de geleverde dienst én het resultaat!

Hoe kom ik aan een ervaren en discrete ongediertebestrijder?

Voor wie Beestjes Kwijt nog niet kent: hier kun je een ongediertebestrijder vinden die in jouw buurt werkzaam is. Je vult je postcode of woonplaats in en zijn nummer verschijnt direct in beeld. Bel hem voor een afspraak en hij komt er zo snel mogelijk aan! Liever niet bellen? dan mag je ook het contactformulier invullen. De expert reageert dan net zo snel!