Nieuwe woning? Hier een aantal waardevolle tips

Heb jij net een nieuw huis gekocht? Dan willen we je allereerst natuurlijk van harte feliciteren. Misschien is die wel jouw eerste woning of ga je voor het eerst samenwonen? Deze stap kan altijd even spannend zijn en soms nog best wel eens lastig. Daarom helpen we je graag op weg met een paar waardevolle tips om je nieuwe woning in te richten.

Ontdek je huis

Je hebt vast en zeker wel al een paar keer door je nieuwe huis gewandeld maar ken je, je nieuwe huis ook al echt? Weet je waar alle ramen zitten en welke hoeken misschien lastig zien met inrichten? Maak het jezelf makkelijk en maak een plattegrond van je huis. Door een plattegrond te maken kan je dit rustig in je opnemen en verschillende beslissingen tegen elkaar afwegen. Wat zou er bijvoorbeeld gebeuren als je die ene bank net aan de andere kant van de kamer zet. Misschien krijg je hierdoor opeens wel veel meer ruimte of geeft het een hele andere uitstraling. Kortom geef jezelf de ruimte om hier en daar wat verschillende mogelijkheden te ontdekken nog voor je, je nieuwe huis inricht.

Bepaal je budget

Dat is natuurlijk wel een van de belangrijkste onderwerpen. Wat is jouw of jullie budget en hoeveel willen jullie aan alles uitgeven. Je kan nog zo’n leuke bank hebben gezien maar als deze al over de helft van het budget gaat dan wordt het met de rest van de spullen een beetje lastig. Probeer daarnaast ook slim te spenderen. Nieuwe spullen zijn leuk maar op tweedehands site zoals marktplaats staan ook ontzettend leuke dingen die er nog als nieuw uitzien. Hou daarnaast in je budget ook wat ruimte over voor eventueel hulp. Met hulp bedoelen we voornamelijk de installateurs of klusjesmannen die hier en daar nog wat moeten installeren of moeten aansluiten. Een gouden tip! Bij sommige aankopen zoals bijvoorbeeld laminaat kan het zijn dat de winkel het laminaat gratis komt leggen. Informeer hier van te voren even naar want die kan behoorlijk in kosten schelen.

Maak lijstjes

Ken jij je huis inmiddels van binnen en van buiten en is het budget bepaalt? Dan is het tijd voor het leukste gedeelte! Maak lijstjes of moodboards van alles wat je wilt hebben in je huis. Met een moodboard kun je kijken of je alles wel bij elkaar vind staan en met lijstjes zorg je ervoor dat je niks vergeet. Maak wel voor iedere ruimte een afzonderlijk lijstje zodat je niet per ongeluk de eetkamerstoel in de slaapkamer zet of de kledingkast in de badkamer. Al achten we die kans gelukkig niet zo heel erg groot.