Deze apparaten mogen niet ontbreken in een horecakeuken

Wanneer je een horeca zaak hebt is de keuken de belangrijkste plek van je bedrijf. Je zult de juiste apparatuur moeten aanschaffen om je gasten de gewenste gerechten te kunnen serveren. Elke keuken en elke ruimte is anders, dus je zult goed voor jezelf moeten bepalen welke apparaten voor jouw specifieke horecazaak noodzakelijk zijn. In dit artikel geef ik je een aantal voorbeelden van belangrijke horeca apparatuur

Kookapparatuur

Geen enkele keuken is compleet zonder professioneel fornuis. Het fornuis vormt altijd het hart van de keuken en komt met of zonder ingebouwde oven. Wanneer je een horecazaak hebt waar je veel gebruik maakt van het fornuis, kun je kiezen voor 6-pitsfornuizen, maar anders zou je ook voor een kleinere variant kunnen gaan. Bedenk ook goed van te voren of je een oven veelvuldig gaat gebruiken, want dit hangt ook weer af van het type fornuis!

Koel- en vriesapparatuur

Wanneer je niet in het bezit bent van goede en professioneel koel- en vriesapparatuur, staat je keuken volledig stil. De meeste ingrediënten, etenswaren en dranken zullen gekoeld bewaard moeten worden. Afhankelijk van de hoeveelheid producten die gekoeld bewaard moeten worden, kies je de grote van de koeling. Een koeling die namelijk half gevuld is, is zonde van de ruimte!

Vaatwassers 

Het hebben van een goede en professionele vaatwasser is onmisbaar in een horecakeuken. Er wordt namelijk veelvuldig gebruik gemaakt van service en met de juiste vaatwassen zorg je ervoor dat de vaat binnen no time is weggewerkt. In een handomdraai heb je weer schone borden, glazen en bestek. Dit scheelt weer in de hoeveelheid servies die je moet aanschaffen.

Er zit een verschil tussen de apparatuur die je nodig hebt op het moment dat je een lunchzaak hebt of wanneer je een restaurant hebt waar je alleen een diner serveert. Houd hier ook rekening mee met de extra apparatuur die je daarvoor nodig hebt!