Begin de dag met lekkere koffie

Draai jij je in de ochtend wanneer de wekker gaat herhaaldelijk om? Heb jij meerdere wekkers nodig en heb je vervolgens het gevoel alsnog slaapwandelend aan de dag te beginnen? Dan behoor jij waarschijnlijk tot de groep mensen die de dag graag start met een kopje koffie. Uiteraard is de kwaliteit van de koffie hierbij van belang. Een lekkere kop koffie van hoogstaande kwaliteit is dé oplossing voor jouw moeizame ochtend.

Hoe wordt koffie gemaakt?

Koffie is wereldwijd een zeer populair drankje. De intense en volle smaak samengenomen met de energie creërende functie zorgen ervoor dat veel mensen koffie kunnen waarderen. Maar hoe wordt dit populaire drankje eigenlijk geproduceerd? En waar vindt het haar oorsprong? Koffie wordt gemaakt van koffiebonen. Deze bonen zijn afkomstig uit de zaden van de bessen van de koffieplant. De koffieplant groeit op verschillende plekken op de wereld, maar de koffieplant van de beste kwaliteit vind je rond de evenaar. Alvorens de bonen van de koffieplant jou in je ochtendritueel kunnen steunen, gaat er een heel proces aan vooraf. De bonen moeten namelijk eerst geplukt, behandeld en vervolgens gebrand worden. De gebrande bonen kunnen vervolgens tot koffie vermalen worden.

gemalen koffie

Koffie van hoge kwaliteit

Niet alleen thuis, maar ook op kantoor begin je de dag het liefst met een lekkere kop koffie. Ook hier speelt uiteraard de kwaliteit van de koffie weer een grote rol. Je wilt dat de koffie op kantoor onderscheidend is in positieve zin. Het schenken van kwalitatief goede koffie wordt niet alleen gewaardeerd door de werknemers, maar het zorgt ook extern voor een goede indruk. Goede koffie draagt bijvoorbeeld bij aan een prettige sfeer gedurende een vergadering met klanten. Wanneer je iets lekkers nuttigt, verandert dit automatisch op een positieve manier je gemoedstoestand. Andersom werkt dit natuurlijk ook zo. Investeren in goede koffie als werkgever zijnde is dan ook slim.

Meer dan alleen een drankje

Koffie is met recht méér dan alleen een drankje te noemen. Het drinken van koffie staat namelijk gelijk aan ontspanning en socialisatie. Niet voor niets wordt een serieus gesprek onder het genot van een kop koffie als minder zwaar ervaren dan zonder een kop koffie. Het drinken van koffie wordt vaak als een stukje ontspanning gezien. Van even bijkletsen met een collega in de pauze bij de koffieautomaat tot het drinken van een kop koffie met de buurvrouw; koffie verbindt. Het drinken van koffie gaat verder dan alleen de smaak. Het gaat bij het drinken van koffie om smaak, kwaliteit én verbinding.