Waarom moeten wij meer noten eten?

De supermarkten liggen er vol mee, noten. We lopen elke keer langs de noten om vervolgens uit te reiken naar een zak chips of een ander zoutje. Wat zou er met ons gebeuren als we deze snacks eens vervangen voor een wat gezonder zoutje? Alles wat noten met je doen en waarom je er dus wel of niet meer zou moeten eten lees je hier. Nadat je dit gelezen hebt loop jij op een andere manier door het gangpad met de peulvruchten!

Voedingsstoffen

Naast de grote hoeveelheid onverzadigde vetten in noten, zijn de meeste noten rijk aan vitamine B1 en onder andere magnesium en ijzer. Magnesium is erg belangrijk voor de vorming van botten en spieren. Ook draagt magnesium bij aan de overdracht van zenuwprikkels. IJzer zorgt voor de vorming van hemoglobine, een onderdeel van rode bloedcellen. Rode bloedcellen zorgen voor zuurstof in ons lichaam. Tot slot is er nog die vitamine B1. Vitamine B1, ook wel thiamine, is van belang om koolhydraten om te zetten naar energie voor het lichaam. Koolhydraten vind je vooral in pasta’s en aardappelproducten.

Alternatief

Natuurlijk krab je even achter je oren als je ineens de chips zal moeten laten staan en in plaats hiervan een zak noten zal moeten kopen. Dit is niet vreemd, want noten smaken natuurlijk behoorlijk anders. Het is daarom aan te raden om te gaan beginnen met een klein handje noten op de momenten dat jij een andere snack eet. Na een bepaalde tijd ga jij de noten zeker waarderen. Misschien heb je zelfs nu al het idee dat noten toch wel erg gezond zijn in vergelijking met bijvoorbeeld die zak paprikachips. In dat geval, neem eens een zak mee. Er is trouwens wel een aantal noten dat niet per se gezond te noemen is.

lekkere noten kopen

Lekkere noten kopen op de markt

Ongezonde noten?

Jazeker. Noten zijn niet altijd gezond te noemen. In principe is alleen de ongezouten en ongebrande variant echt gezond. Wanneer jij een paar noten eet, wil je natuurlijk graag wel dat het ergens ook goed voor je is. Geen noot, de bovenstaande vitaminen, mineralen en bepaalde vetten zitte

n in vrijwel iedere noot. Het is toch beter om, wanneer je ervoor kiest een gezonde snack te eten, een aantal ongebrande en ongezouten noten te kopen. Binnen no time voel jij je een stuk fitter en merk je echt wel dat jij de zak paprikachips weg hebt gelegd voor een veel gezonder alternatief.