Je eigen restaurant opstarten

Ben je van plan zelf je eigen restaurant te starten, maar weet je niet precies hoe je daar het beste met kunt beginnen? In dit artikel hebben we een klein stappenplan opgesteld voor het starten van je eigen restaurant.

Ondernemingsplan opstellen en inschrijven bij KvK

Je start als eerste met het maken van een ondernemingsplan. Hierin ga je beschrijven wat voor type bedrijf je gaat starten, wie je doelgroep is, hoe je jouw bedrijf wilt gaan promoten en hoe je dit financieel rond wilt gaan krijgen. Want uiteindelijk gaat het natuurlijk erom dat je jouw restaurant ook winstgevend gaat worden. Met een goed ondernemingsplan kun je investeerders overtuigen om te investeren in jouw restaurant en dus ook het financiƫle plaatje rond proberen te krijgen. Wanneer dit eenmaal rond is kun je jouw restaurant gaan inschrijven bij het KvK.

Het juiste pand

Om een restaurant te gaan starten is het belangrijk om het juiste pand te vinden. Is de locatie van het pand goed? Is deze gemakkelijk te bereiken en is het in een druk gedeelte van het dorp of de stad? Naast de locatie van het pand is het uiteraard ook belangrijk om het pand van binnen te controleren. Is er voldoende ruimte en heb je de mogelijkheid om het pand in te richten naar jouw smaak?

De inrichting van het restaurant

Wanneer je het juiste pand hebt gevonden voor jouw restaurant kun je gaan starten met de inrichting. Wellicht kun je iemand inschakelen voor interieuradvies. Daarnaast moeten natuurlijk ook de juiste horeca apparatuur worden aangeschaft. Hiervoor kun je ook het beste naar een leverancier zoeken die alleen maar apparatuur heeft die geschikt is voor de horeca, zoals Horeca Webstore.

restaurant starten

Hoe start jij een restaurant?

Vergunning en contracten

Bij het starten van een restaurant ben je ook gebonden aan bepaalde vergunningen. Denk hierbij aan de drank- en horecavergunning, maar ook aan een terrasvergunning wanneer je jouw klanten op het terras wil bedienen. Daarnaast is het ook verstandig om contracten af te sluiten voor het inkopen van het drinken en eten. Dan weet je precies welke kosten je kwijt bent bij een specifieke afname. Daarnaast is het ook belangrijk om de goede contracten op te stellen voor je personeel dat je moet gaan aannemen.